Det himmelske hierarki

07.11.2018

 

Engler er et tema som for noen er spennende og interessant, mens for andre så er det vanskelig å tro på. Vi hører gjerne noen fortelle at de har fått oppleve å se en engel, eller kanskje fått et lite hint om at de finnes.

 

Selv om mange som har opplevelse av engler ikke forbinder det med religion, mange føler ikke tilknytning til religion, så beskriver Store norske leksikon engler som et overnaturlig åndevesen som opptrer som Guds sendebud. Man kan finne beskrivelser av engler i de fleste religioner. Nå er det flere og flere som ikke føler tilknytning til religion, men det er likevel mange som både føler nærhet til, og som ønsker å ha et forhold til engler. Det kan føles trygt på mange måter.

 

 

Engler regnes som budbringere. De befinner seg i et himmelsk hierarki, der erkeenglene er øverst. Erkeenglene er store og mektige engler som er uten tilknytning til bestemte trosretninger. De vokter over skytsenglene og jordens beboere. 

Erkeenglene er de øverste englene og har hver sine områder de hjelper på. Det er forskjellige meninger om hvor mange erkeengler det er, noen mener syv, jeg beskriver fire her. Det er Mikael, Gabriel, Rafael og Uriel. Som sagt så hjelper disse på forskjellige områder, det vil si at det kommer an på hva man føler man trenger hjelp med, hvem man ber om hjelp.  Hvis du for eksempel er redd for noe og sliter med frykt, du trenger oppmuntring og styrke, er Mikael den rette å be om hjelp fra.  Ønsker du hjelp til å heale eller hjelpe noen, eller du ønsker hjelp til noe med din egen helse, er Rafael den rette å be om hjelp fra. 

Vi har også skytsengler. De beskytter enkeltpersoner og de kan være mennesker du kjenner som har «gått over til den andre siden», altså avdøde som har stått deg nært. Det kan også være andre, men det er ofte noen som har stått deg nært. 

 

Å be om hjelp

 

Englene kan hjelpe, men du må be om det. Englene har ikke lov til å hjelpe uten at man ber om hjelp.

Når man ønsker å be om hjelp fra englene, kan man gjøre det ved å si det ut, eller sende en tanke. Det kan være godt å sette seg ned i et rolig rom og konsentrere seg om det man ønsker hjelp med. Man må jo da også tenke på hvem man ber om hjelp fra. Er det en skytsengel, ber man til denne. Er det til en erkeengel, sier man navnet til den erkeengelen man trenger hjelp av og si hva man ønsker hjelp til.

Hjelpen kan komme ved at man føler seg bedre, at man får et råd eller at det man sliter med plutselig løser seg. Når man ber om hjelp, er det viktig å følge med for å se når svaret kommer. Et råd kan komme ved at en nabo plutselig kommer og forteller deg noe om akkurat det du lurte på, eller ved at en lignende sak plutselig dukker opp på tv som så gjør at du ser løsningen, en sang på radioen, eller på annen måte. Følg med på alle tegn som kan komme.

Om du bare ber om et hint for å se at du har en engel rundt deg, så må du se etter tegn etter du har bedt om det. Det kan være at en hvit fjær plutselig dukker opp ved deg, at en lukt du forbinder med en avdød plutselig kommer, eller et annet hint. Bare prøv, og se at vi er faktisk aldri alene. Vi har hjelp rundt oss på alle kanter. 

Lykke til!

 

 

Tilbake