Sjekket? Sjekk igjen!

06.03.2019

 

Det har vært mange SjekkDeg kampanjer. Nå burde det vært startet en som heter Sjekk-Det-Du-Har-Sjekket

 

En liten oppdatering (fra tidligere her på bloggen).

 

Når man trodde det var over, så var det ikke det likevel. 

 

Når man får en beskjed om at man har kreft.. hvor mange ville ha sjekket i ettertid om alle prøvene man har tatt tidligere var riktig? Ingen, tenker jeg.

Når man får en beskjed der man ikke vet om man skal leve eller dø, så har man nok med å kjempe. Man tenker ikke over at man kan ha blitt feilbehandlet tidligere, noe som kan ha ført til at man fikk kreft i utgangspunktet. Men sånn var det altså for min del.. 

 

Jeg gikk hvert tredje år og tok celleprøve. Alt var normalt år etter år, men plutselig var det full kreft! Når man får beskjed om at man er syk, så konsentrerer man seg om å kjempe for å bli frisk.

Men så etter behandlingen, når jeg var frisk, så fikk jeg et tips: det er ikke mulig å gå fra normal celleprøve til full kreft på tre år.. Det tar minst 9 år å utvikle kreft.  

???????   Hva har skjedd her?

 

Fastlegen krevde alle prøvene mine omtestet. Da viste det seg at en prøve i 2005 var feiltestet og sett som normal mens den ikke var det. Ingenting ble selvfølgelig fulgt opp. Videre prøver så normalt ut, men det er jo da fordi de ikke har fått med endringer i prøvene de tok, og ingen så på hva som hadde skjedd i 2005. Det vil si at hadde de gjort det de skulle i 2005, så hadde jeg ikke fått kreft i 2018.. 

JEG SKULLE ALTSÅ ALDRI HA FÅTT KREFT!! Hvis de gjorde jobben sin, så hadde det blitt stoppet før det utviklet seg. 

Om jeg er forbannet? Ja, det skal jeg love deg!!

 

Så nå når jeg har satt i gang og undersøkt dette, så har jeg funnet ut at dette gjelder mange jenter! Hvert eneste år blir mange celleprøver feiltolket. Det vil si at mange jenter går rundt med kreft nå, men vet det ikke. Kreftregisteret vet det, men jentene selv vet det ikke. For hva skjer hvis de gir beskjed til dem det gjelder? Det kommer erstatningskrav. Hvis de bare lar tiden gå, så tar jentene nye celleprøver og får DA vite at de har kreft. Da gjør de som meg: kjemper for livet og tenker ikke over at det kan ha vært gjort en feil tidligere..

Men da kan det også være for sent. Mange jenter har dødd fordi de kommer for sent til behandling. 

 

Jeg ble på toppen av alt feilinformert av sykehuset nå mens de skulle følge meg opp: De sa at en av mine prøver tatt nå i ettertid var noe galt med. Det vil jo si at kreften kunne være tilbake. Jeg gikk jo i sjokk igjen og rett i kjelleren. Etter en uke ble det oppdaget at de hadde gjort feil, det var ikke noe galt med prøven.

Fastlegen min er rasende og mener de traumatiserer meg. Jeg gikk fra kjelleren til å bli rasende til å grine til å bli deprimert. Noe så forferdelig å få sånne beskjeder når det ikke stemmer! En følelsesmessig berg- og dalbane. Jeg var jo rett tilbake til den dagen da de først sa jeg var syk og forberedte meg på en ny runde og at jeg kanskje ikke skulle leve likevel. Så bretter man opp ermene: Give it your best!!  Stabler seg på beina klar for runde to. Og så var det feil. Man er frisk og alt i orden. Selvfølgelig glad for det, men skulle helst sluppet å gå igjennom den traumatiske opplevelsen. 

 

Nå er jeg i gang med erstatningskrav med hjelp av fastlegen, en advokat og noen andre hjelpere i systemet. Og jeg oppfordrer alle andre til å sjekke om de selv har fått de svarene de skulle ha, eller om de også har fått feile svar på sine celleprøver. Og be gjerne om å bli testet for HPV for det er jo HPV viruset som gir kreften. OG ta HPV vaksinen! Mange leger sier det ikke er noe vits å ta vaksinen hvis man er over 35 år, men det er det! Om man ikke blir kvitt viruset, så går det i hvert fall mer i dvale og det er mindre sjanse for at kreft utvikler seg.

Man kan bli helt oppgitt over hvor lite de som jobber med dette vet om disse tingene. Hvor skal man finne informasjon når de som jobber med det ikke vet? 

 

Ikkje gje dåkkar!! 

 

GRLPOWER!

 

Tilbake