Hvordan møter du dem rundt deg?

15.11.2016

 

Hvis man tenker at det er viktig å være bevisst på hvordan man møter andre mennesker, kan man gjerne også være bevisst på hvordan andre møter oss. Og hvorfor de møter oss slik de gjør.

 

Vi har jo alle hørt at det man sender ut, er det man får tilbake. Det vil si at hvis jeg for eksempel går nedover gaten og ser surt på alle menneskene jeg møter, så vil jeg få sure ansikter tilbake. Men hvis jeg går nedover gaten mens jeg smiler til alle jeg møter, så vil 95% smile tilbake. De siste 5% kan være noen som ser sur ut, men det kan også være at de er forvirret fordi de ikke skjønner hva jeg smiler av. De er ikke vant til at folk møter dem med et smil. Men en ting er sikkert: man blir møtt med mer positivitet hvis man smiler til dem man møter istedenfor å sur ut.

 

Det hender jo fra tid til annen at man møter mennesker som virker harde og sure uten at man har gjort dem noe. For eksempel kan en eldre dame tro at en ungdom som tilbyr seg å hjelpe, tro at ungdommen ville forsøke å stjele noe. Eller en mann på jobben kan bli sur fordi han trodde at vitsen som en mann fortalte egentlig handlet om han og at de andre lo av han.

Ofte så bunner jo dette i deres tidligere opplevelser og erfaringer. Damen kan ha hørt mange historier om eldre som blir ranet av ungdommer. Mannen på jobben kan ha blitt mobbet når han var yngre. Begge møter folk med skepsis og negativitet, og andre oppfatter dem som sure og vrange, noe som igjen gjør at folk er negativt innstilt til dem fordi man som oftest ikke tar seg tid til å tenke over hvorfor de reagerer som de gjør, man bare ser dem som negative. Dermed så blir det en sirkel som oppfyller hverandres "forventninger" på en negativ måte, siden de som var skeptiske (mannen og damen) jo blir møtt med en kald holdning fra dem rundt fordi de selv har sendt ut skepsis.

Eksemplene jeg skrev, er kanskje litt enkle og det kan være mange flere komplekse hendelser og erfaringer som ligger bak hvordan hver enkelt reagerer i forskjellige situasjoner. Og jeg tror at hvis hver enkelt av oss tar seg tid til å tenke over hvorfor en person er høyrøstet og forsøker å være morsom på andres beskostning (gjerne usikkerhet og søker anerkjennelse), eller hvorfor den eldre damen på regnskap alltid kjefter (gjerne oppvokst med kjeft, og dermed vant til at det er det som virker for å få det som hun vil) så vil vi møte hverandre bedre.

 

Hvis man smiler og utstråler en mykhet uansett hvordan andre møter oss, så vil vår selvsikkerhet og mykhet gjøre andre mindre usikker og føre til at de etter hvert ikke lenger har behov for å være harde og skeptiske fordi de da blir møtt mer positivt. Da vil de igjen bli mer positive og avslappet, noe som igjen vil gjøre at andre mennesker møter dem med smil og positivitet. The circle of.. smile..  :)

 

 

 

Tilbake