Trump som president - hvordan blir det?

20.11.2016

 

Mange er redde og skremt etter at Donald Trump ble valgt som president i Amerika. Hvordan kommer han til å være og hvor store forandringer blir det når han tar til i jobben for å gjøre Amerika great again?

 

I god tid før presidentvalget spådde MALU at Donald Trump ville bli Amerikas neste president. Mange lo av den spådommen og mange ble overrasket da han ble valgt. Nå har MALU sett på hvordan Trump vil bli som president og hvordan han vil jobbe. Vil han gjennomføre det han lovet i valgkampen?

 

Hva tenker han selv om jobben?

 

Han er litt bekymret for ansvaret selv om han holder masken, så det vil ikke vise utenpå. Han kan heller ikke hele regelverket/lovene som han trenger å kunne i forhold til jobben. Han er også bekymret for noe juridisk i forbindelse med familien sin. Det kan ha noe med familiebedriften å gjøre, eller så ønsker han at noen i familien skal jobbe med han. 

Ser også ut som han ønsker å endre noe i Det hvite hus. Mulig det er selve huset. 

Han tenker også en del på at han må prioritere noen saker fremfor andre, og det liker han ikke. Han vil helst gjøre alt.

 

Hva tenker hans rådgivere/de han jobber tett med?

 

Det er gode og dyktige folk han har rundt seg. De er engasjerte og gleder seg til oppgaven. De ser Trump som ganske egenrådig og at han mangler en del kunnskap på det juridiske/regler/måten å gjøre ting på. 

Det er en mann som jobber tett på Trump som egentlig ikke liker han, han er der bare fordi han så dette som en god jobbmulighet og til å stige i gradene.

 

Hvordan vil folket se på Trump som president når han har jobbet en stund?

 

De fleste vil se det som at han jobber hardt og gjør en god jobb.

Noen ting går tregt og det er prosjekter som han må vente med før han får satt i gang, og det kan han få kritikk for. Noen føler seg lurt fordi de hadde trodd at familieøkonomien skulle bli bedre, og det ser de ikke. Han gjennomfører en del av det han har lovet, men det er en del som må settes på vent.

 

Vil Trump være effektiv som president?

 

Han kommer til å få gjennomført en del ting av det han har lovet, men noe må utsettes på grunn av økonomi og noe på grunn av lover og regler som kan hindre. Noen i folket blir også irritert fordi han ikke straffeforfølger Hillary Clinton slik han lovet. 

 

Hvordan vil andre statsledere se på Trump?

 

Først er alle nysgjerrige på Donald Trump. Etterhvert vil det bli en del konflikter rundt Trump på grunn av dårlig kommunikasjon. Han vil være vanskelig å forhandle med. Han bryter med regler og måter ting har vært gjort på før, og gjør slik han selv tenker. Han mangler litt kunnskap om de formelle regler som gjelder innen politikken. Han sier nok litt rare ting. Underveis lærer han nok litt, men det er spesielt at det er noen unge mennesker som hjelper han som gjør at han greier seg greit. Lurer på om det kan være noen av barna hans som gir han råd.

 

Hva kommer Trump til å gjøre for å bekjempe IS?

 

Han har ikke en konkret plan ennå, men han tenker å forhøre seg med militærtopper for å legge en plan. Mange tror nok at han ønsker å jevne hele midtøsten med jorden og bygge opp igjen, men ser ut som han faktisk tenker mer på å legge en strategisk plan. Å gjøre noe som er uventet. Altså å gjøre motsatt av det IS forventer at skal gjøres. Å ta dem på sengen rett og slett.

 

Hva vil Trump gjøre med Obamas helsereform?

 

Han kommer til å beholde noe, og endre noe. Han fjerner ikke hele. Dette vil bli en prosess som tar tid.

 

Vil Trump bygge muren mot Mexico som han snakket om?

 

Her vil det bli stor konflikt! Han får ikke bygget slik han hadde tenkt. Det står ikke på han, for han vil gjøre det, men han møter sterk motstand. Hillary Clinton vil gå ut i media og provosere og snakke om at han ikke får det til. Han blir voldsomt irritert. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake