Gi folk en vest..

25.07.2017

 

Gi folk en vest.. 

 

Enkelte mennesker tåler ikke å få litte granne ansvar. Med en gang de får litt makt, så utnyttes det for å smøre eget ego. Det er ingenting som gir folk makt, som når de får på seg en gul refleksvest. Man kan nærmest se hvordan de blir noen centimeter høyere med en gang.

Man ser dem på idrettarrangementer og andre samlinger. De som løper og roper og stresser seg opp hvis man er så uheldig å ha parkert litt for lite inn på siden. 

Man kan si det samme om enkelte som får et ansvar på nettet, for eksempel får moderatoransvar på en gruppe på Facebook. All sosial intelligens forsvinner som dugg for solen. Det eneste som gjelder, er at folk skal respektere dem og "lye". Ofte legger de ut innlegg der de skriver deler av reglene i gruppen og forlanger at alle skal skrive under at de respekterer reglene. Ofte legger de på trusselen at man blir slettet fra gruppen om man ikke skriver i tråden at man har forstått og godtar reglene. Det synes å være et enormt behov for at andre skal underkaste seg og forstå at de er sjefen.

De kan til og med kreve at man har innstillinger på sin egen Facebook-side og om de ikke er slik, så får man ikke bli medlem i gruppen. Om man har søkt om å få bli medlem, og de ser at innstillingene ikke er riktig, får man ikke en hyggelig melding som minner deg på at du har feile innstillinger. Neida, du får en krass melding med en trussel om utestengelse om du ikke endrer ASAP!  

Hva er det som gjør at folk mister hodet så fullstendig? Har de manglet noe tidligere som de nå får tilfredsstilt og så går ansvaret til hodet på dem? De har i alle fall ikke skjønt at man kommer lengst med å være hyggelig = det man sender ut, er det man får tilbake. 

 

Tilbake